вівторок, 27 червня 2017 р.

Світла пам'ять світлій Людині... Сергій Якутович


У Києві помер відомий художник-графік Сергій Якутович,

відомий своїми роботами в кіно.


Джерело : Ipress.ua

Його батько Георгій Якутович — видатний український  графік середини XXст., відомий також роботою в кіно, зокрема над фільмом «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. Мати — Олександра Павловська, художник, педагог.


Сергей Якутович був головним художником у фільмі Юрія Ільєнко «Молитва за гетьмана Мазепу». Працював також над такими фільмами, як «Коли ми були козаками», «Втрачений рай», «Тарас Бульба» Володимира Бортко.

Його роботи використовувалися як ілюстрації до багатьох книг, у тому числі роману Ліни Костенко «Берестечко».
С. Якутович мав званне народного художника України, був лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, членом Національного союзу художників України, членом-кореспондентом Академії мистецтв  України.

 



Митець мав глибоко індивідуальний почерк, досконало володів різними технічними засобами графічного мистецтва, зокрема офорту.
Ще в студентські роки виявив тяжіння до створення епічних циклів ілюстрацій до відомих творів світової та вітчизняної літератури.
Упродовж останніх років з ілюстраціями С. Якутовича побачили світ книги, які стали вагомим здобутком національної культури, отримали широке визнання шанувальників книжкового мистецтва як в Україні, так і за її межами.

ЦІКАВО:

Видання роману Ліни Костенко «Берестечко», ілюстроване Сергієм Якутовичем, яке вийшло у видавництві «Либідь», було визнане найкращою ілюстрованою і художньо оформленою книжкою, представленою на виставці-ярмарку у Ашгабаді


                         Сергій Якутович "Покрова"

                         Із серії "Мазепіана"

 

                                      
                                                       

                               

Побачити художника можна тут: 


http://www.youtube.com/watch?v=WUloXRf8M4ghttp:

Немає коментарів:

Дописати коментар