субота, 13 травня 2017 р.

Мовна цікавинка: Усе про іспит Toefl

Усе про іспит Toefl: деталі для українців

Toefl - це абревіатура Test Of English as a Foreign Language (тест з англійської мови як іноземної). Тобто цей іспит потрібно складати тільки тим, хто народився в країні, де англійська мова не є державною. На написання тесту кожному дається 4 години (10 хвилин перерви), пише buki.com.ua.

Існує також Toefl iBT -  це інтернет тестування. Вважається, що це тестування набагато складніше.
Перший тест Toefl було створено в 1964 році. Але його глобальна історія почалась в 90-ті, коли до США почали приїжджати мільйони студентів з інших країн. Потрібно було перевірити, чи “готова” їх англійська до “академічних випробувань”. 
Тест включає в себе усну, письмову, аудіальну частини. Нещодавно було впроваджено ще й говоріння.


Навіщо потрібен Toefl?

Якщо ж ви плануєте поїхати на навчання або на роботу до США, Англії тощо, без цього тесту ніяк. Близько 7 000 університетів вимагають  Test Of English as a Foreign Language. Більше ніж у 130 країнах світу роботодавці не приймають на роботу без Toefl. 

Як скласти Toefl?

По-перше, потрібно вивчити англійську мову. По-друге, зареєструватися. Реєстрацію потрібно пройти завчасно, мінімум за 7 днів (можна й за 3, але вам доведеться доплатити ще 35 доларів).
Зареєструватися можна в телефонному режимі. Адміністрація поділила всі країни на регіони. Українцям потрібно телефонувати в Нідерланди. Можна також поштою, хоча на відповідь доведеться чекати довго. І врешті-решт оплатити іспит. На десерт залишається тільки скласти його.
Де можна скласти Toefl?

TOEFL iBT можна скласти тільки в постійних центрах тестування. Регіональний Реєстраційний Центр (RRC) розташовується в Нідерландах. Призначає дату тестування й видає реєстраційний номер тільки RRC.
Ви можете складати іспит тільки після отримання реєстраційного номера й дати тестування від координаційного центру. Усі дати й міста на 2017 рік знайдете ТУТ.

Міста, де можна скласти Toefl:

- Київ
- Одеса
- Львів
- Дніпро
- Харків
- Івано-Франківськ
- Суми
- Запоріжжя

Скільки коштує скласти Toefl?

Вартість складання Toefl нині становить 180$. А також
- доплата 35$ за пізню реєстрацію
- 60$ потрібно заплатити, якщо ви вирішили перенести іспит
- 20$ за відновлення анульованих результатів Toefl iBT
- 18$ коштує додатковий score report (звіт з оцінками)  для однієї людини
- 60$ повторна перевірка результатів TOEFL iBT Speaking/ Мовлення або Writing/ Лист
- 120$  повторна перевірка результатів TOEFL iBT Speaking / Мовлення і Writing / Лист
- 20$ - оплата за відхилену платіжну карту (що, до речі, при оплаті на сайті трапляється дуже часто, тому дізнайтесь у вашому банку, чи можна оплачувати Toef

Немає коментарів:

Дописати коментар