пʼятниця, 12 лютого 2016 р.

Мальована душа слова: Сергій Якутович

Сьогодні ми продовжимо знайомство з  династією   українських художників-графіків  Якутовичів.

Пропонуємо Вашій увазі подорож до світу графіки нашого з Вами сучасника, книжкового ілюстратора, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка 

СЕРГІЯ ГЕОРГІЄВИЧА ЯКУТОВИЧА 

 


Народився 1952 року в Києві в родині художників. Його батько Георгій якутович— видатний український графік середини 20 ст., відомий також роботою в кіно, зокрема над фільмом "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова.
Мати — Олександра Павловська, художник, педагог. Багато дитячих книжок із її ілюстраціями побачили світ у видавництві  "Веселка". Викладала в Республіканській художній середній школі.

Митець має глибоко індивідуальний почерк, досконало володіє різними технічними засобами графічного мистецтва, зокрема офорту.
Ще в студентські роки виявив тяжіння до створення епічних циклів ілюстрацій до відомих творів світової та вітчизняної літератури.
Упродовж останніх років з ілюстраціями С. Якутовича побачили світ книги, які стали вагомим здобутком національної культури, отримали широке визнання шанувальників книжкового мистецтва як в Україні, так і за її межами.

Працював над низкою телефільмів: «Ще як ми були козаками», «Останній гетьман", «Загублений рай» (за Миколою Гоголем).

ЦІКАВО:

Видання роману Ліни Костенко «Берестечко», ілюстроване Сергієм Якутовичем, яке вийшло у видавництві «Либідь», було визнане найкращою ілюстрованою і художньо оформленою книжкою, представленою на виставці-ярмарку у Ахгабаді

           

              Сергій Якутович "Покрова"

                         Із серії "Мазепіана"

 

 

                             Запорозькі козаки

                                   КОЗАКИ ЙДУТЬ

      


                           
                                                       

                                        

Побачити автора цих робіт можна тут: 


http://www.youtube.com/watch?v=WUloXRf8M4ghttp:



Немає коментарів:

Дописати коментар