четвер, 30 червня 2016 р.

Лауреати Шевченківської премії: Ніна Матвієнко


ЦЕ ГОЛОС НАШ, ЦЕ ПІСНЯ, ЦЕ ДУША!
 

Ніна Матвієнко... Скільки натхненних хвилин і злетів духу дарує нам пісня у її виконанні! 
Доторкнімося серцем до цієї висоти!

Ніна Митрофанівна Матвієнко — відома українська співачка, народна артистка Української РСР (1985), Лауреат Державної премії УССР ім. Т. Г. Шевченка (1988), кавалер ордена Княгині Ольги III ступеня (1997), у 1996 році співачка була нагороджена вищим знаком Фонду Міжнародної премії імені Н. А. Касьяна — орденом Миколая Чудотворця. Герой України (2006).
Пісня не лише душа народу – вона його крила. Скільки людей, затамувавши подих, слухали її трепетне й лагідне тужіння… Скількох підносила вона над самими собою, духовно звеличуючи…
Український Соловейко – Ніна Матвієнко. Її фольклорний спів є насправді неповторним. Ніна – дуже тонка душа, завжди безпосередня у своєму виконанні. Сольний спів Матвієнко своєрідний, оригінальний. Він, як чисте ранкове повітря, непомітно проникає в серце, зачаровує магією м’якого голосу, глибиною чуттів, трагізмом людським.
І річ не в жалісному голосі чи його нюансах. На відміну від багатьох естрадних співаків, вона живе піснею, глибоко переживає під час співу. Співає серцем своїм щедрим. Її народність бере витоки з історії отчого краю, його легенд, балад, від мудрої селянської філософії, в основі якої розум, доброта, внутрішній протест проти неправди.
Прислухайтесь, як співає Ніна Матвієнко, і ви станете щедрішими, чистішими у помислах і ділах своїх.



 

   











 ЦІКАВО: 


Новий музичний фонтан у м. Вінниця витанцьовує під пісні Ніни Матвієнко.


                      
                    

Немає коментарів:

Дописати коментар