пʼятниця, 20 травня 2016 р.

Цікавинка: українське кіно в Каннах

Канни-2016: Український павільйон






18 і 19 травня в Каннах відбулися покази українських короткометражних фільмів.
Організаторами українського павільйону в Каннах стали Держкіно спільно з міжнародним кінофестивалем ″Молодість″.

Українська команда привезла на Лазурне узбережжя велику кількість промоматеріалів, зокрема каталог українських фільмів, знятих у 2015-2016 роках.

На плазмовому екрані в середині павільйону в режимі нон-стоп демонструвалися ролики нового українського кіно: трейлери готових до прокату стрічок і тизери фільмів, які ще знаходяться у виробництві.

На Каннському кіноринку відбулися спеціальні покази ряду фільмів:

 

ГНІЗДО ГОРЛИЦІ

Сюжет базується навколо життя української заробітчанки, яка в пошуках кращого життя поїхала до Італії на заробітки. Минає час, і жінка повертається додому, вагітною від італійця. Перед нею нелегкий вибір: зробити аборт і залишитися з сім'єю чи назавжди повернутися до Італії.

                 

 

МОЯ БАБУСЯ — ФАНІ КАПЛАН

В основі фільму Олени Дем'яненко — журналістське розслідування, яке відбувається в наші дні. У паризькому передмісті Сент-Женев'єв Де Буа, у Руському домі доживає останні дні старий, який володіє щоденником своєї бабці — Фані Каплан. Із цього щоденника київська журналістка Марина дізнається пронизливу історію ″сліпого″ кохання Фані Каплан до чоловіка на ім'я Віктор Гарський.

                      

 

ТЕПЕР Я БУДУ ЛЮБИТИ ТЕБЕ

Модного ресторатора Мішеля в переддень Різдва кидає красуня-дружина. Випадково Мішель знайомиться з дівчиною, у якої теж з особистим життям не склалося. Їхні історії переплітаються, доля продовжує іронізувати, а кохання грається з ними й веде за своїм сценарієм.

                      

 

ГЕТЬМАН

Фільм Валерія Ямбурського за однойменним романом Віктора Веретенникова розповість трагічну історію кохання гетьмана богдана Хмельницького та молодої польки Гелени Чаплинської.

                 

 

МИКИТА КОЖУМ'ЯКА

Анімаційний проект Манука Депояна розкаже про простого ремісника Микиту, який у силу обставин змушений стати на захист свого народу в боротьбі проти Змія Горинича.

                 

 13 травня відбувся урочистий прийом за участі українських та зарубіжних представників кіноіндустрії. Наступного дня, за ініціативи кінофестивалю ″Молодість″, відбулась презентація ще двох українських проектів:

 

ЖИВА

Дебют кліпмейкера Тараса Химича розповість про молоду дівчину Анну, яка, рятуючись від переслідування МГБ, потрапляє до табору УПА. Робота над фільмом триває, і режисер старанно тримає сюжет у секреті. Наразі є кліп на саундтрек до фільму авторства Сашка Положинського.

                   

 

ЧОРНОБИЛЬ. ЗОНА МАЙБУТНЬОГО

У документальній стрічці Максима Микитася експерти різних галузей діляться прогнозами й баченням того, як зона відчуження ще зможе послужити Україні. І як може з "чорної діри", що тягне гроші з бюджету, стати агропромисловим, паливним центром або навіть першим в Україні оплотом екологічно чистої енергетики.
 

                    

 Не оминуть українці увагою і секцію короткометражних фільмів молодих кінематографістів. Від України в рамках Short Film Corner буде представлено 10 стрічок. Це короткометражки як власного виробництва, так і створені в копродукції з іншими країнами. 


Немає коментарів:

Дописати коментар