четвер, 3 березня 2016 р.

Інфо-цікавинка для малих читайликів

                Портали дитячої книги


Дитяча література - це особливий вид мистецтва, бо саме із перших книжок, прочитаних малюкові, починаються його фантазії та мрії, творяться герої для наслідування та цінності, з'являються перші питання майбутнього "чомусика" й непереборне бажання скоро опанувати читання самому, аби поринути в чарівний казковий світ, коли заманеться!


дитячі книги Свідомі та люблячі батьки весь час намагаються обрати для своїх малят найкращі зразки класичної та сучасної літератури, і тут на допомогу їм приходять корисні інтернет-ресурси, так звані, портали дитячої книги: БараБука, Букмоль і Казкарка.

 
BaraBooka (БараБука)


BaraBooka. Простір української дитячої книги

Проект "BaraBooka. Простір української дитячої книги" – перший український інформаційний портал про видання для дітей та юнацтва. Розділи ресурсу розраховано на широке коло читачів: від батьків та дітей, які вже можуть самі приймати рішення щодо вибору книжок, до фахової спільноти науковців, педагогів, бібліотекарів. На сторінках БараБуки можна прочитати як відгук дитини-читача, так і рефлексію доктора наук. У центрі уваги тут вітчизняні автори, ілюстратори та перекладачі. Крім того, можна дізнатися й про світові контексти та шляхи розвитку книговидання для дітей, а також про прийоми заохочення дітей до читання. Над порталом працюють відомі в Україні вчені, критики, редактори та письменники.

         
Букмоль


Букмоль

Незалежний культурний проект "Букмоль" являє собою своєрідний путівник у світі дитячої літератури, що дозволяє батькам не тільки потрапити в чарівний та заплутаний світ літератури для дітей, але й не заблукати там. Основні рубрики ресурсу розповідають про факти та персоналії, важливі події літературного життя України та світу, про визначні місця та дивовижний простір довколокнижжя.

На базі проекту "Букмоль" існує однойменний дитячий літературний клуб, створений задля живого читання вголос, соціалізації, творчого та інтелектуального зростання його відвідувачів і перетворення читання на хорошу та приємну звичку. Творча команда "Букмоль" - молоді ентузіасти, що поєднують у собі літературознавців, критиків та шукачів маленьких літературних скарбів.
 
                   


Казкарка

Блог "Казкарка" — приватна ініціатива редактора й критика Валентини Вздульської та письменниці й дослідниці дитячої літератури Оксани Лущевської. Вони звертаються до читачів, батьків, учителів, психологів, дослідників, бібліотекарів, видавців, розповідаючи про сучасну, актуальну й непересічну літературу для дітей, а також про цікаві студії у сфері теорії та критики дитячої літератури.

У дописах блогу "Казкарка" ви знайдете анонси, відгуки та рецензії на зразки сучасної української та світової літератури, актуальні статті про книги, літературні премії, про виховання та цікаві заходи для дітей, зможете познайомитися з найкращими ілюстраціями та "засамкувати" окремі сторінки літературних творів.

Слідкувати за оновленнями ресурсів "БараБука", "Букмоль" та "Казкарка" зручно на Фейсбуці, а головне, зовсім необов'язково кудись іти, аби отримати корисну пораду від знавців чи відшукати цікаву новинку для своєї дитини!
Гарних вам вражень і приємного читання!


Немає коментарів:

Дописати коментар