середа, 30 березня 2016 р.

Знайомтеся: гурт "NoveMore"

Історія гурту NoveMore почалася ще в 90-му році, коли під назвою «Світовид» діти співали пісень свого батька. Діти виросли, самі стали батьками, та їх ніколи не покидала думка про нове життя пісень Володимира Данилейка. Так з’являється новий проект родини — NoveMore, який вже за рік роботи зі студією «Кофеїн» готовий представити слухачам найкращі зразки творчості українського поета-шістдесятника в сучасній інтерпретації. На презентацію дебютного альбому «Дороги» запрошені родини зірок українського шоу-бізу та політиків, які вже давно знайомі з творчістю В. Данилейка. Такі зустрічі знову й знову нагадують нам усім про вічні цінності родинної любові, натхненної творчості та втілення батьківських мрій.



Володимир Григорович Данилейко — культуролог, народознавець, фольклорист, літератор, мистецтвознавець, поет-пісняр, журналіст, редактор. Навчався у Харківському і Київському університетах (факультет журналістики) та в Харківській консерваторії. Працював зокрема у редакціях київських газет «Культура і життя» та «Літературна Україна» (до речі, в цій же газеті працював молодший брат письменника Тютюнника, теж письменник і теж Григорій, і з легкої руки Данилейка ім’я Григір пішло в люди). Член Національної спілки журналістів і Спілки кобзарів України, Володимир Данилейко був одним із тих, хто сприяв відновленню народних українських звичаїв, обрядів. Ще в 60-ті він організовував ватаги колядників у Києві, Львові, Полтаві, впровадив обжинки в Україні, свято Купала на Черкащині, був ініціатором етнографічних
гуртів «Гомін», «Орта» та ін.



Досить великою є й пісенна спадщина Данилейка. Він є автором пісень «Соборна Україна», «Найдорожча», «Патріоти України», «Ой сядьмо, мій брате, та Січ ізгадаєм», «Гімн Великому Кобзареві», «Про Марусю Чурай», «Ой над Дніпром, у Каневі», «Там, де котить Дніпро свої хвилі-вогні», «У синім небі — лелечий цвіт» та інших.
Сьогодні Володимиру Данилейку 85 років, а він і досі, за словами рідних, час від часу надиктовує дітям і дружині все нові і нові версії своїх віршів і пісень.

Офіційний сайт: www.novemore.com
Ютуб канал: www.youtube.com/c/Novemore_music


afisha-prezentatsia-debiutnogo-albomu-gurtu-novemore-13-04
                                     
                                      
                                     


                                    

       

Немає коментарів:

Дописати коментар