пʼятниця, 16 вересня 2016 р.

Книжкова цкавинка: найкрасивіші книжки цьогорічного Форуму Видавців у Львові

Чотири вроди

 Чотири вроди
З 15-го по 18-те версеня у Львові відбудеться одна з найважливіших книжкових подій року — Форум Видавців. Серед чисельних літературних новинок легко розгубитися, однак є чотири книжки, які просто неможливо оминути увагою.
 
 
Пливи, рибо, пливи

Пливи, рибо, пливи

Дитяче видавництво "Чорні вівці" презентує арт-бук – "Пливи, рибо, пливи" Сергія Жадана. Ілюстрації до книжки створила художниця й письменниця Христина Лукащук.

Це спроба подивитися на однойменну поезію Сергія Жадана за допомогою візій і графічних образів, що створили єдиний арт-об’єкт, гармонійний світ під обкладинкою.

 
 
Пливи, рибо, пливи. Книга

"Завжди цікаво співпрацювати з художниками, коли книга перестає бути просто певною кількістю та комбінацією літер, набуваючи натомість цілком іншого вигляду та звучання", — зізнається Сергій Жадан.


Пливи, рибо, пливи, Сергій Жадан, Христина Лукащук  
У свою чергу головна редакторка арт-видавництва Христя Венгринюк зауважує, що "нова книга створена відчути ще більший кайф від поезії Сергія Жадана, ще більше зануритися в його тексти, наче у воду. Арт-бук розрахований на всіх: як на дітей, так і дорослих. Дітям буде цікаво розглядати, вивчати, дофантазовувати зображення, а дорослі знайдуть ще одну рецепцію на текст Сергія Жадана "Пливи, рибо, пливи".
 
 
Франко від А до Я

Франко від А до Я

"Франко від А до Я" – абетка-енциклопедія про Івана Франка від ВСЛ. Ми звикли називати Франка українським Каменярем, Вічним революціонером, енциклопедистом та генієм через неймовірну жагу до знань і працелюбство. Але чи знаємо ми насправді, яким він був: що любив, які мав хобі й куди подорожував?


Франко від А до Я. Книга  
Це арт-бук, книжка для дітей і дорослих, завдяки якій знайомство з Франком стане захопливою пригодою та естетичною насолодою. У цій книзі багато фактів, гумору, вміння дивитися на себе та інших без зайвого пафосу, а ще стільки цікавого й раніше не знаного. Візуальна складова книжки — заслуга творчої майстерні "Аґрафка" (Романа Романишин, Андрій Лесів). Текстова – Богдана та Наталії Тихолозів.
 
 
Франко від А до Я, Енциклопедія

Ця книжка - про Франка: стильного, молодіжного, близького. Вона чудовий приклад того, як варто знайомити класиків і читачів, щоб вони полюбили один одного.
 
 
Ukraine. The Best

Ukraine. The Best

Арт-енциклопедія "Ukraine. The Best. Культурний простір від А до Я" розповідає про яскравих представників української культури: музикантів, художників, фотографів, акторів, режисерів, письменників.
Авторами проекту стали Юрій Комельков та Андрій Голубев. Художнє оформлення належить Марiї Леоненко та Яні Ревiній-Старик. Над створенням матеріалів для енциклопедії працювали журналісти інтернет-платформи Cultprostir.ua та запрошені відомі оглядачі, критики, літератори.
 
 
Арт-енциклопедія “Ukraine. The Best”

Арт-енциклопедія "Ukraine. The Best" — це 600 сторінок і сотні фотографій. Це унікальний дизайн із використанням техніки 3D, у тому числі винятковий шрифт, заснований на елементах робіт українських авангардистів минулого століття – Казимира Малевича, Георгія Нарбута й інших.
 


енциклопедія Ukraine. The Best  
Це 123 герої — 123 сучасники, пік творчості яких нерідко припадає на дев’яності або нульові. Тут немає зайнятих місць – більш та менш почесних, немає ієрархії. Автори розставили статті за принципом абетки – від А до Я. Це культурна мозаїка сучасної України.
 
 
Скриня. Речі Сили

Скриня. Речі сили

Арт-бук від ВСЛ "Скриня. Речі Сили" — це ексклюзивне подарункове видання зі спецефектами — витинання, тиснення золотом, друк на прозорій та напівпрозорій основі, ефекти об’ємності, над створенням якого працювали Ярина Винницька, Юлія Табенська та Дмитро Осипов.

 
Арт-бук Скриня. Речі сили

Ця книга — спроба систематизувати те, з чого колись складався світ наших бабусь і що невблаганно зникає з нашого життя, наче міфічна Атлантида. Речі ужиткові, але настільки прекрасні, що мимоволі погоджуєшся з визначенням "неземна краса". Вони справді родом із "кращого світу" і служать нам порталами у "paradise city where the grass is green and the girls are pretty". Автори арт-буку об’їхали цілу країну в пошуках народних скарбів та уклали список українського musthave: того, що повинно бути в серці й у хаті кожного українця.
 



Арт-бук від ВСЛ Скриня. Речі Сили

Немає коментарів:

Дописати коментар