вівторок, 27 вересня 2016 р.

Цікавинка: картини українця на стінах Європарламенту

Роботи українського художника прикрасять стіни Європарламенту

У Європейському Парламенті 26 вересня відкрилася виставка одного з найяскравіших представників українського мистецтва Івана Марчука . Картина "Нерозгадані тайни" стане титульною під час виставки в Брюсселі.
 
Іван Марчук
 
На виставці представлять 35 робіт, які охоплюють чотири з дванадцяти періодів творчості українського художника, серед них – "Голос моєї Душі", "Пейзаж", "Біла Планета1" та "Погляд у Безмежність".

Маючи глибоку філософську картину світу, художник створює образ, який відображає найглибший стан наших днів. Його роботи — це послання людям: про світ і щастя, добро та зло, життя й смерть, про вищі ідеали кохання.

Художник Іван Марчук є помітною фігурою серед корифеїв сучасної світової культури. Митець створив близько 5 000 картин і провів більше 100 персональних виставок. Він є засновником нових стилів у мистецтві. 


ЦІКАВО:
 
У 2007 році він був включений до британського рейтингу "Топ-100 геніїв сучасності" (72-а позиція). У 2006 році Міжнародна академія сучасного мистецтва в Римі прийняла Івана Марчука до "Золотої гільдії" та обрала його почесним членом наукової ради академії.

Європарламентарі до 30 вересня матимуть змогу насолодитися шедеврами українського генія пензля. Виставка організована під егідою українських дипломатичних місій у Брюсселі.

(via)

Немає коментарів:

Дописати коментар