субота, 8 жовтня 2016 р.

Подорожуймо! Осінні маршрути

5 неповторних місць в Україні, куди потрібно потрапити в жовтні (фото)

Кожної осені ми згадуємо, що було б чудово виїхати в ліс – не так на гриби, ні – просто подихати «димами і туманами». Але якщо на гриби – теж непогано. А ще було б добре з’їздити до якогось старого міста (але щоб без віз!) На кілька днів – поки тепло йдерева такі гарні. І обов’язково продегустувати нове вино – червоне сухе, щоб потім, побачивши його на прилавку, говорити: «А ми ж пили його восени». Про те, що варто побачити, куди поїхати і що спробувати в жовтні – у добірці bit.ua.

 

Екскурсія на ферму сирів

49f23918c5981acbed4e3e69d8b5bedf-e1444211116812
Восени хочеться до землі: про це знають європейські інтелектуали й тримають курс на Нормандію – дегустувати брі та впиватися сидром. Ми вважаємо, що підтримувати нашого виробника теж приємно, особливо якщо мова про ферму сирів. Саме така – «Бабині кози» – розташувалася всього у двох годинах їзди від Києва.
По-перше, тут красиво: ліс, річка, поля, маленькі козенята підвищують рівень “мімішності”.
Можна просто приїхати на прогулянку, можна – на дегустацію молока, сирів і кумису. Крім того, зовсім поруч знаходиться й грибна ферма – якщо вже ви перед поїздкою публічно заявите в соцмережах, що їдете за грибами.

 

Прогулянка по Софіївці

Цей парк – найкрасивіший в Україні. Напевно, ви вже не раз обіцяли заїхати сюди навесні, коли все цвіте, або влітку, щоб влаштувати пікнік на галявині. Але якось все не виходило, так? Тоді саме час виправити цю помилку й вирушити в парк, де кожна композиція та скульптура ілюструє поеми Гомера «Одіссея» й «Іліада».
А ще тут багато любові – у повітрі, у дрібницях оформлення, у самій атмосфері Софіївки. Адже парк був створений графом Потоцьким на честь своєї коханої – гречанки Софії. Що ж, слід визнати, таке визнання в почуттях гідне поваги: це вам не черговий сопливий напис на асфальті під будинком дами серця.

 

Шоу аеростатів у Кам’янці-Подільському

amazing_dawn_06-e1444211397874

Чому такий ажіотаж біля повітряних куль? Бо ж в Україні на них літають ще з 1784-го! Чому Кам’янець-Подільський? Звідси й був здійснений перший політ аеростата. А ось фінал Кубка України з повітроплавання +2015 розпочався вчора, але триватиме до 11 жовтня.
У вас є можливість не тільки насолодитися видовищем десятків величезних куль у небі, але й політати на одній із них. Родзинка фестивалю цього року – вечірнє світіння аеростатів: шоу, під час якого кулі, як китайські ліхтарики, будуть літати в сутінках, створюючи незабутні картини.

 

Свято сира та вина

1443776730_krasnoe-vino2

А ви взагалі давно були у Львові? Якщо вже й не згадати, то саме час влаштувати побачення з містом, адже восени воно закохує в себе по-новому.
А якщо ви гурман, беріть курс на Гастрономічний фестиваль «Свято сиру й вина», який пройде тут вже в 6-й раз.
Традиційно будуть чавити виноград (як Челентано в «Приборкання норовливої»!), робити молоде вино, відправляти «винні листівки» поштою та, звичайно ж, дегустувати.

 

Кам’яне село

14

Якщо слава мисливця за старовиною не дає вам спокою, відправляйтеся в Кам’яне село – унікальний геологічний заказник у Житомирській області. Величезні, порослі мохом, валуни розкинулися по недоторканій території лісу.
Ця місце вважається містичним: один із каменів залишається теплим будь-який сезон року. А легенда свідчить, що камені – це люди, покарані вищими силами за свою жадібність. Неофіційні джерела свідчать, що це місце пригледів собі екс-гарант, плануючи облаштувати там друге Межигір’я, але не встиг.

Немає коментарів:

Дописати коментар