пʼятниця, 28 жовтня 2016 р.

Цікавинка: 10 сайтів для пошуку літературних конкурсів та подій

Золоті слова: 10 сайтів для пошуку літературних конкурсів та подій

Прихильники класичної літератури скажуть, що сьогоднішній її стан незадовільний, хтось заперечить: мовляв, відвідайте форуми, зазирніть у книгарні, ось стільки в нас талановитих авторів, хтось залишиться байдужим як до суперечки, так і до книг загалом. Але завжди є ті, хто обговорює питання, а є ті, хто намагається щось робити, рухати справу вперед, незважаючи на пересуди.
Для молодих літераторів: письменників та поетів - ця добірка сайтів, які висвітлюють основні мистецькі події та конкурси, для тих, то вправно оперує словами.

Літературні сайти

1. LITCENTR

Один із найбільших літературних порталів, який є одночасно й відображенням сучасного літературного життя, і дає можливість молодим авторам проявити себе, адже на сайті кожен може спробувати стати його автором, виконавши відповідні умови. Окрім цього, ресурс оновлює актуальні події та літературні конкурси в різних жанрах, а також проекти, які координує команда порталу.

2. Читомо

Ще один масштабний та популярний сайт, присвячений літературі, який висвітлює всі питання, пов’язані з нею, виділяє окремі жанри, як от: інтерв’ю та репортаж, розповідає про літературні події та місця, робить тематичні добірки книг. У Календарі ви можете переглянути майбутні та минулі події та конкурси.

3. On the move

Сайт присвячений культурній сфері й, окрім новин та обговорення важливих подій у світі, можна знайти міжнародні конкурси, довготривалі програми та стажування в різних напрямках культури – дібрати площину, на якій можна проявити свої таланти, вдасться як художникам, так і літераторам та журналістам наряду з іншими митцями.

4. Ресурсний центр Гурт

Сайт присвячений розвитку громадського суспільства, його команда хоче залучити людей допомогти в досягненні цієї мети. Одним із таких кроків може стати активна участь у різноманітних конкурсах, тренінгах та подіях, які допоможуть висвітлити важливі суспільні питання та розвивати культуру в цілому.

5. Grantist

Корисний сайт, на якому є чимало пропозицій для участі в конференціях, стажуваннях, конкурсах, літніх та зимових школах, тобто ваші можливості набувають міжнародного характеру. Окремою категорією серед конкурсів є написання есе, яке дасть вам змогу отримати грант.


photo-1465143192652-61c44e8449bd-1024x683

Щорічні конкурси:

1. Літературний конкурс видавництва «Смолоскип»

Один із престижних українських літературних конкурсів, серед лауреатів якого в різні роки були Андрій Кокотюха, Роман Скиба, Анатолій Дністровий, Марина Павленко, Яна Дубинянська. Вам потрібно надіслати рукопис за заданою на сайті адресою разом із іншими додатками – підсумки оголошують у квітні.

2. Міжнародний літературний конкурс романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей “Коронація слова”

Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова», заснований Тетяною та Юрієм Логушами, ось уже котрий рік обирає кращих авторів, які покликані поповнити своїми іменами списки сучасних літераторів. До рукописів виставляються конкретні вимоги, які детально розписані на сайті. Цей конкурс розкрив нам чимало тепер улюблених та популярних, а раніше натхненних та перспективних, авторів. Скористайтесь шансом і ви.

3. Конкурс “Молода республіка поетів”

Цей конкурс проводиться ось уже вдвадцяте в межах Львівського міжнародного літературного фестивалю та визначає кращих молодих україномовних поетів. Призери стануть учасниками літературного фестивалю та читатимуть власні тексти на гала-концерті Молодої Республіки Поетів. Якщо цього року ви не встигли взяти участь, не розчаровуйтеся: конкурс щорічний та й інших можливостей є безліч.

4. Міжнародний конкурс літераторів «Гранослов»

Конкурс тривалий час не проводився, але таки відновив свою роботу, а тому в літераторів тепер є ще одна можливість проявити свою майстерність. Окремого сайту конкурс не має, за детальною інформацією та її оновленнями потрібно слідкувати на інших літературних ресурсах, вказаних вище.

5. Всеукраїнський конкурс урбаністичної поезії «УРБА-Перехрестя»

Не тільки українська природа, а й урбаністика заслуговує на оди, а тому цей конкурс по праву посідає заслужене місце серед інших. Молодим авторам, які вміють спостерігати за містом, його ритмом, помічати особливості настрою, красу архітектури та типологію мешканців, цей конкурс буде до вподоби, адже зможе розкрити їхнє бачення навколишнього, а отже, передати весь неповторний стиль.

Немає коментарів:

Дописати коментар